donderdag, 26. november 2015 - 20:18 Update: 26-11-2015 22:19

Minister-president Rutte bezoekt woensdag Kazachstan

Minister-president Rutte bezoekt Kazachstan
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

Minister-president Rutte brengt woensdag 2 december 2015 een bezoek aan Kazachstan. Het bezoek heeft als doel de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Kazachstan verder te versterken.

Nederland is een van de grootste investeerders in Kazachstan. Met name op het gebied van energie en landbouw is de samenwerking sterk. Met de modernisering van de Kazachse economie komen er ook in andere sectoren steeds meer kansen voor samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur en afvalverwerking.  Dit maakt het ministerie  van Algemene Zaken donderdag bekend.

Minister-president Rutte wordt ontvangen door minister-president Massimov van Kazachstan. Beide ministers-presidenten zullen ook een bezoek brengen aan het nationaal museum van Kazachstan. Aansluitend is een lunchbijeenkomst met CEO’s van Nederlandse en Kazachse bedrijven. Woensdagmiddag staat een ontmoeting gepland met de voorzitter van het Hogerhuis, de heer Tokayev. Aansluitend spreekt de minister-president met de voorzitter van het Lagerhuis, de heer Zhakupov. Aan het einde van de middag wordt hij ontvangen door president Nazarbayev. Hiermee sluit de minister-president zijn bezoek aan Kazachstan af. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):