zondag, 20. november 2016 - 10:51 Update: 20-11-2016 14:17

Dronken passagiers houden vliegtuigen uren aan de grond

Vliegtuig uren aan de grond door dronken passagiers
Foto: SXC
Brussel

Op het vliegveld van Zaventem heeft een toestel van Brussels Arilines zaterdag enkele uren vertraging opgelopen nadat een groep dronken passagiers uit het vliegtuig moesten worden gezet.

Volgens De Standaard waren er 136 passagiers aan boord en zou het toestel om 15.30 uur vertrekken richting Alicante. Tijdens de boarding zou alles normaal zijn verlopen. Een woordvoerder van Brussels Arilines laat weten dat een groep mensen zich begon te misdragen toen het vliegtuig naar de startbaan reed.

Een oproep door de gezagvoerder leverde niets op. Hierop besloot hij uit veiligheidsoverwegingen om terug te gaan naar de gate. Een groep van 41 passagiers werd door de politie van boord gehaald. Een deel van hen was onder invloed van alcohol.

In totaal liep de vlucht een vertraging op van 2,5 uur. Niet alleen omdat de bagage van de passagiers uit het vliegtuig moest worden gehaald, ook de bemanning moest worden gewisseld. Door de vertraging zouden ze het maximum toegelaten aantal vlieguren overschrijden.