zondag, 20. november 2016 - 20:14 Update: 20-11-2016 20:22

Werknemers Cargill winnen staking

Werknemers Cargill winnen staking
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Na 72 uur staken, krijgen werknemers van voedingsmiddelproducent Cargill een fatsoenlijke cao met meer koopkracht en behoud van hun bestaande ouderenregeling.

Sinds 17 november legden werknemers in de vijf grote Nederlandse Cargill-vestigingen het werk neer: Sas van Gent, Rotterdam, Bergen op Zoom en twee vestigingen in Amsterdam. De ruim 600 Nederlandse werknemers van het Amerikaanse bedrijf in de Agribusiness krijgen een loonsverhoging van 3,35%.

Jos Hendriks, onderhandelaar FNV: ‘Dit toont weer eens dat actievoeren loont. De directie van Cargill heeft eerder een eindbod neergelegd dat door de werknemers is verworpen. Er stonden vooral verslechteringen in, terwijl het bedrijf veel meer winst maakt dan gemiddeld in Nederland. Werknemers dragen bij aan die winst en dienen daar ook voor beloond te worden. Dankzij hun zelfverzekerde en standvastige houding tijdens de acties, is dat nu ook gelukt.’

Michiel Wallaard, onderhandelaar CNV Vakmensen: ’Als je kijkt naar wat medewerkers hiermee hebben binnengesleept, is het echt een goede deal; ruim boven wat tot nu toe gebruikelijk is in cao-land. Ik feliciteer de medewerkers van Cargill van harte. Dit resultaat is echt een schoolvoorbeeld van hoe sterke vakbonden leiden tot sterke afspraken.”

Provincie: