dinsdag, 25. augustus 2020 - 16:05 Update: 25-08-2020 16:40

Aantal nieuwe COVID-19 meldingen 425 lager dan week geleden

teststraat-rai-corona
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Bilthoven

Het aantal meldingen van nieuwe personen die afgelopen week positief getest zijn op COVID-19 bedraagt 3.588. 'Dat zijn 425 meldingen minder dan het aantal meldingen van de week daarvoor', zo laat het RIVM dinsdagmiddag weten.

Top drie provincies ongewijzigd 

'De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komen net als vorige week uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. 'In Zuid-Holland is een lichte daling zichtbaar in het aantal nieuwe besmettingen. In Noord-Holland en Noord-Brabant is het aantal nieuwe besmettingen per dag nagenoeg gelijk gebleven', aldus het RIVM.

Percentage positieve testen deze week 2,5%

Sinds 1 juni hebben de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten meer dan 1 miljoen mensen getest op COVID-19 in de GGD teststraten. Tussen 17 tot 23 augustus lag het aantal personen dat zich heeft laten testen bij de testlocaties van de GGD’en op 140.432, een toename van bijna 38.000 geteste personen vergeleken met de week daarvoor. Van de mensen die zich afgelopen week hebben laten testen en van wie de testuitslag inmiddels bekend is, heeft 2,5% een positieve uitslag. In de week van 10 augustus was dit 3,5%. In de meeste regio’s is het percentage positieve testen gedaald vergeleken met vorige week. Het percentage positief was het hoogst (4-5%)  in de GGD regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam en Haaglanden.

Ziekenhuisopnames en overlijdens 

Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames voor COVID-19 steeg de afgelopen week opnieuw. In de week van 19 tot en met 25 augustus zijn 84 mensen gemeld die vanwege COVID-19 opgenomen zijn in het ziekenhuis. Dat zijn er 34 meer dan de week daarvoor. In de afgelopen week zijn er 26 patiënten vanwege COVID-19 opgenomen op de Intensive Care, ten opzichte van 28 IC intensive care -opnames in de week daarvoor meldt Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie). In de afgelopen week zijn 32 overleden COVID-19 patiënten gemeld. Dat is een stijging van 16 overlijdens in vergelijking met de week daarvoor. Deze gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week overleden.

Vanaf 1 september ziekenhuis opnames cijfers van Stichting NICE

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gaat voor de ziekenhuisopnames vanaf volgende week de cijfers van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) gebruiken in haar rapportage. De cijfers van de Stichting NICE geven in deze fase van de epidemie het meest actuele beeld van het aantal ziekenhuisopnames. Ziekenhuizen registreren elke dag voor Stichting NICE gegevens over COVID-19 patiënten op zowel de verpleegafdelingen als op de intensive care afdelingen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: