dinsdag, 27. september 2016 - 15:41 Update: 28-11-2023 16:04

Facebook weigert nieuwe videoclip Ronnie Ruysdael wegens decolleté

Facebook weigert nieuwe videoclip Ronnie Ruysdael wegens decolleté
Foto: Screenshot

Facebook weigert sinds gisteren de nieuwe videoclip van Ronnie Ruysdael te plaatsen wegens een zichtbaar decolleté.

Hoewel Ronnie Ruysdael en manager Mathijs zelf zeer content waren met hun videoclip van de nieuwe single ‘Oktober’, dacht Facebook daar anders over. 

Als openingsplaatje hadden ze een dame in een dirndl geplaatst. Naast pullen bier en lederhosen is dat toch zeker het visitekaartje voor het Oktoberfest, waar in München net 6,5 miljoen mensen van hebben genoten. Komende maand gaan nog heel veel Nederlanders van het Oktoberfeest genieten in bijbehorende originele kledij. Binnen een dag kregen ze van Facebook bericht dat het niet geoorloofd is, een decolleté te plaatsen. 

Het is voor Ronnie jammer dat dit gebeurt want inmiddels was de clip al 30.000 x bekeken en nu mag hij weer opnieuw beginnen. ‘Onbegrijpelijk hoe ze moeite kunnen hebben met deze appeltjes van oranje!’, aldus Ronnie. 

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat bepaalde onschuldige onderwerpen worden geblokt. Daarmee lijkt Facebook steeds meer te gaan bepalen wat wij Nederlanders maar ook media mogen plaatsen. Ook BlikopNieuws.nl is enige tijd geleden door Facebook enkele dagen offline gehaald. Dit, omdat wij in onze rubriek gezondheid een verhaal hadden over borstkanker met als ondersteunende foto een blote borst.

Categorie: