zondag, 29. november 2015 - 9:21 Update: 29-11-2015 18:11

Zware windstoten tot 120 km/h teisteren Nederland

KNMI waarschuwt met code geel voor storm en harde windstoten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Bilt

Voor de tweede helft van de zondagmiddag en voor zondagavond geeft het KNMI oranje af. Dit meldt het KNMI zondag.

Vanavond vooral in het noorden zeer zware windstoten

Gedurende de tweede helft van de middag en vooral tijdens de avond komen (zeer) zware windstoten voor. In de noordelijke kustprovincies van 90-110 km/uur en in het Waddengebied rond 120 km/uur. Elders in het land komen zware windstoten voor van circa 90 km/uur. In de nacht naar maandag neemt de wind weer langzaam af.

Er wordt gewaarschuwd voor storm en zware windstoten. Landinwaarts rond 80 km/uur, in de kustprovincies 90-100 km/uur en vlak aan zee 110-120 km/uur. In vooral het noordwesten kan er sprake zijn van windkracht 9. Naar verwachting zal de wind in de nacht van zondag op maandag weer wat afnemen.

Zondag overdag is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. De temperatuur ligt rond de 12 graden. Zondagavond trekt er een actief regengebied over het land, zo meldt weeronline.nl zondag. Terwijl de regen over het land trekt, draait de wind van zuidwest naar west. Het blijft stormachtig met direct aan de kust kans op storm (9Bft.) en in het hele land zware, aan zee zelfs zeer zware, windstoten. In de nacht van zondag op maandag neemt de wind wel geleidelijk af, maar vooral langs de noordkust blijft het tot morgenochtend stormachtig.

Maandagochtend is het in het hele land bewolkt en komt er vanuit het zuidwesten regen. In de middag heeft de regen het hele land bereikt en wordt de zuidwestenwind aan de westkust weer hard, mogelijk zelfs weer windkracht 9.

Categorie:
Provincie: