zondag, 6. december 2015 - 19:55 Update: 06-12-2015 20:02

Minderjarige kinderen vragen politie om hulp tijdens huiselijk geweld

Minderjarige kinderen vragen politie hulp om huiselijk geweld
Foto: fbf
Tilburg

Twee minderjarige kinderen meldden zich zaterdagavond 5 december 2015 in het politiebureau. Broer (12) en zus (15) vertelden dat zij en hun moeder mishandeld waren door haar nieuwe vriend.

De politie stelde direct een onderzoek in en arresteerde de 39-jarige verdachte. De kinderen verklaarden dat zij het huis (in de wijk Oud-Zuid) uit waren gevlucht omdat de vriend van hun moeder weer erg dronken was en met huisraad en glaswerk had gegooid. Ze waren daarbij bespuugd door hem. Hij had de avond ervoor hun moeder mishandeld, aldus de kinderen. Bang en bezorgd waren ze naar het politiebureau gekomen. Hun moeder was ondertussen naar haar werk, terwijl hun jongere zusje (11) nog thuis was. 

Spanningen

Op basis van de verhaal van de kinderen werd meteen actie ondernomen. Eerste prioriteit was het in veiligheid brengen van het 11-jarige zusje. De moeder werd opgespoord. Ze deed aangifte, waarbij ze aangaf dat er regelmatig spanningen waren binnen de relatie. Ondertussen werd de 39-jarige verdachte gearresteerd. Hij was op dat moment laveloos en werd overgebracht naar het cellencomplex. Hij zit voorlopig vast. Van de aangetroffen situatie in de woning zijn foto’s gemaakt voor de bewijsvoering.

Huisverbod

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast krijgt hij een tijdelijk huisverbod opgelegd. Zo'n huisverbod wordt namens de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: