zaterdag, 12. december 2015 - 8:55 Update: 12-12-2015 21:07

Zwaargewonde bij bizar ongeval N34

Emmen

In de nacht van vrijdag op zaterdag deed zich op de N34 ter hoogte van Emmen op de parkeerplaats De Blikken een vreemd ongeval voor.

Een auto, die uit de richting Coevorden kwam, schoot daar van de rechterweghelft de weg over, parkeerplaats De Blikken op en kwam tegen een Poolse vrachtwagen tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur bracht daar op dat moment de nacht door.

Het ongeval gebeurde rond 02.35 uur. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het om een 38-jarige automobilist te gaan, afkomstig uit een klein dorp in de gemeente Coevorden. Hij was op de parkeerplaats bij het tankstation tegen de vrachtwagen gebotst. De man was niet aanspreekbaar en zat bekneld in zijn auto.

De brandweer werd opgeroepen en heeft de man uit zijn auto bevrijd. Ook kwam er een traumahelikopter van het UMCG (Groningen) ter plaatse. De bestuurder is met zwaar letsel  per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

In de auto zat ook een hondje. Deze is ter plaatse overleden. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De Poolse vrachtwagenchauffeur die in de vrachtwagen lag te slapen is overgebracht naar het politiebureau omdat de parkeerplaats als plaats delict werd gemarkeerd.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: