woensdag, 16. december 2015 - 17:05 Update: 17-12-2015 8:02

Verwarde man (19) aangehouden na gijzeling in winkel

Arrestatieteam houdt verwarde man (19) aan na gijzeling in winkel
Foto: FlashphotoNL
Vlaardingen

Een arrestatieteam van de heeft dinsdagavond in Vlaardingen rond 20.35 uur een verwarde 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een supermarkt aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'De man was gewapend met een mes, gijzelde daarmee een klant van die supermarkt en gooide met flessen drank. Wat de man wilde is onduidelijk', aldus de politie.

De verdachte stond in de supermarkt bij het drankschap, pakte flessen uit het vak en gooide die schreeuwend kapot. Vervolgens liep hij op een andere klant af, zette een mes op diens keel en dwong hem mee te lopen in de richting van een ander schap. Hij bleef de man bedreigen, terwijl hij onsamenhangende dingen riep en de vernielingen voortzette.

Op het moment dat de politie de winkel inliep, liet de verdachte het slachtoffer los. Die zag zijn kans schoon en liep gelijk naar de agenten. Toen agenten en een diensthondengeleider de verdachte aan wilden houden, dreigde hij zichzelf wat aan te doen met het mes. Intussen bleef hij met flessen gooien. 

Arrestatieteam

Leden van het arrestatieteam wisten hem korte tijd later te overmeesteren. Ambulancemedewerkers behandelden de verdachte ter plaatse aan wat lichte verwondingen aan zijn handen. Vervolgens is de man overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast. Het slachtoffer en personeel van de supermarkt zijn opgevangen op het politiebureau. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: