maandag, 21. december 2015 - 18:00 Update: 21-12-2015 18:03

Verwarde man woning Echt meldt zichzelf bij politie

Verwarde man woning Echt meldt zichzelf bij politie
Foto: Archief EHF
Echt

Maandag heeft de verwarde man, die zondagavond in Echt voor beroering heeft gezorgd omdat hij had aangegeven zichzelf van het leven te beroven, zichzelf bij de politie gemeld. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De man wordt verdacht van bedreiging en poging brandstichting. Het is niet de eerste keer dat de man heeft aangegeven zichzelf iets te willen aan doen. Onderzocht wordt wat de aanleiding en het motief voor zijn poging zijn geweest. De politie is samen met partnerinstanties bezig om een zorgkader voor de man op te starten.

Scenario’s

Gedurende het incident heeft de politie aangegeven dat er geen sprake was van mogelijk explosiegevaar. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze berichtgeving niet juist blijkt te zijn geweest. Tijdens het incident werd zondag rekening gehouden met diverse scenario’s. Een van deze scenario’s was dat de man zichzelf om het leven wilde brengen door middel van een explosie in zijn woning.

Brandstichtgevaar

Ook werd er gedacht aan de mogelijkheid dat hij brand in zijn woning wilde stichten. Ondanks herhaaldelijke pogingen lukte het niet om met de bewoner in contact te komen. Om het incident voor zowel omwonenden als medewerkers van de hulpdiensten zo veilig mogelijk te beëindigen, werd een beroep gedaan op een arrestatieteam. Leden van dit team vielen vervolgens de woning binnen. Daarbij bleek dat bewoner niet in de woning aanwezig was. Wel werd geconstateerd dat de gasleiding was losgekoppeld, maar dat de gaskraan dicht was.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: