zaterdag, 6. februari 2016 - 16:09 Update: 07-02-2016 9:33

Pegida-demonstratie vervroegd beëindigd. Politie pakt 20 betogers op

Amsterdam

Er zijn bij de Pegida-demonstratie zo'n 20 betogers opgepakt. De meeste aanhoudingen zijn onder de tegendemonstranten verricht.

De Pegida-demonstratie werd rond kwart over  vier vervroegd beëindigd door burgemeester Van der Laan. De politie riep de burgemeester op in gereedstaande bussen te stappen 'voor hun eigen veiligheid'. De Pegida-demonstranten gaven daar gehoor aan.

Bij ongeregeldheden bij de twee demonstraties in Amsterdam waren rond 15.00 uur meerdere demonstranten aangehouden. De arrestanten bestonden zowel uit Pegida-demonstranten als anti-Pegida- demonstranten. Een aantal van hen werd door agenten in burger in de boeien geslagen en in een poltiebusje gezet. De demonstranten gooiden korte tijd ook met vuurwerk. Dit meldt onder meer de Amsterdamse zender AT5 zaterdag.

Voordat de demonstratie van Pegida begon, werd er een verdacht pakketje aangetroffen bij de Stopera.  Politie Amsterdam liet  op Twitter weten dat de zij het pakketje door hen werd onderozcht..  Politie Amsterdam eo @Politie_Adam: 'Verdacht pakketje op plein voor Stopera. Experts doen onderzoek. Omgeving is afgezet. We wachten de eerste uitkomsten van het onderzoek af.' De demonstratie van Pegida zou op het Waterlooplein plaatsvinden, maar vanwege het gevonden pakketje mochten de Pegida-demonstranten het plein niet op. Ze moesten nu door de politie naar een andere locatie worden verplaatst, maar dat wilden de demonstranten niet. De sfeer was  grimmig en er zijn al een aantal arrestaties verricht. Ook heeft de Mobiele Eenheid moeten ingrijpen.

Pegida zou zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur ,,tegen de islamisering van Europa'' en de komst van vluchtelingen demonstreren. Er werden driehonderd tot vijfhonderd betogers verwacht.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: