woensdag, 10. februari 2016 - 15:55 Update: 10-02-2016 16:14

Politie pakt in Den Haag lid Siciliaanse maffia op

Politie pakt in Den Haag lid Siciliaanse maffia op
Foto: Archief EHF
Den Haag

Woensdagochtend heeft de politie een 46-jarige Italiaan, vermoedelijk een lid van de Siciliaanse maffia, in Den Haag aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag.

'De aanhouding maakt deel uit van een grote politieactie in Italië en daarbuiten. Deze verdachten maken deel uit van de Laudani-familie en zouden betrokken zijn bij moord, afpersing, witwassen en drugshandel', aldus het OM.

In Nederland is de verblijfplaats van de gezochte verdachte achterhaald door het gespecialiseerde politieteam FastNL. Nadat de Italiaanse autoriteiten gisteren om de opsporing en aanhouding van de man verzochten, wist het team hem binnen enkele uren te achterhalen. De gezochte man werd overrompeld toen de politie om 08.45 uur het huis binnendrong. De aangehouden man zal naar verwachting binnenkort worden overgedragen aan Italië.

FastNL richt zich op de opsporing en aanhouding van voortvluchtigen, waaronder internationaal gezochte personen, maar ook ontsnapte gedetineerden, TBS’ers en PIJ’ers. Het team telt 35 politiemensen en staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):