woensdag, 9. maart 2016 - 12:15 Update: 09-03-2016 16:00

Twee daklozen uit afgebrande school Amersfoort gehaald

Politie twee daklozen ongedeerd uit afgebrande school
Foto: Archief MV
Amersfoort

De politie heeft woensdagochtendt twee zwervers uit de afgebrande school aan de Keerkring in Amersfoort gehaald.

Een van de daklozen meldt aan RTV Utrecht dat ze afgelopen nacht in het voormalige schoolgebouw hebben geslapen. Het gedeelte waar de daklozen sliepen is niet ingestort, maar daar is wel brand geweest, zo meldt RTV Utrecht. Volgens een verslaggever van RTV Utrecht waren de gezichten van de zwervers zwart van het roet, maar ze zouden niets van de brand hebben meegekregen. een van de mannen tegen RTV Utrecht: 'We werden vanochtend wakker en het hele pand was weg.'

Ambulancepersoneel heeft de daklozen nagekeken, ze bleken verder ongedeerd. De politie hoort ze als getuigen en niet als verdachten. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat ze iets met de brand in de school te makeh hebben.

De  brand brak dinsdagavond uit in het voormalig schoolgebouw. Pas woensdagochten rond 08.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Omwonenden werden via een NL-Alert opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: