vrijdag, 18. maart 2016 - 14:59 Update: 19-03-2016 12:20

Dieven stelen 66 zonnepanelen van daken

Dieven halen 66 zonnepanelen van daken
Foto: fbf
Rijsbergen/Zundert

In het Brabantse Rijsbergen en Zundert zijn afgelopen week bij twee adressen in totaal 66 zonnepanelen van het dak gestolen. Dit meldt de politie vrijdag.

In de nacht van zondag op maandag werden vanaf een woning aan de Hazeldonksestraat in Rijsbergen 30 zonnepanelen van het dak gehaald inclusief enkele omvormers. 

Straatverlichting onklaar gemaakt

In de nacht van woensdag op donderdag werden 36 zonnepanelen van het dak van een woning aan de Bredaseweg in Zundert gestolen. De werkwijze was hetzelfde en de politie denkt dan ook aan een zelfde dadergroep. Men maakte de omliggende (straat)verlichting onklaar en kon zo in het donker rustig hun gang gaan.

Getuigen gezocht

'We zijn dringend op zoek naar getuigen die iets van deze unieke diefstallen gezien hebben. Mogelijk hebben mensen bij hun woning camera’s hangen die ook opnames maken van de openbare weg die naar deze woningen toeloopt. Daar zijn de daders, die met een vrachtwagen of iets dergelijks moeten zijn gekomen, misschien op te zien', stelt de politie. 

Om deze diefstal op deze manier te kunnen plegen zul je enige kennis moeten hebben van elektrotechniek. De politie wil ook meteen zonnepanelenbezitters waarschuwen voor deze brutale vorm van diefstal. Dit soort diefstallen levert een forse schadepost op. 

'Probeer uw terrein of woning zo goed mogelijk te beveiligen. De panelen zitten geschroefd maar de schroeven zijn misschien(voor een deel) te vervangen door antidiefstal schroeven. Een bewegingsalarm kan ook helpen en goede verlichting die niet makkelijk onklaar te maken is', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: