zaterdag, 19. maart 2016 - 15:34

Zeventien personen in Den Haag aangehouden tijdens horecacontrole

Zeventien personen in Den Haag aangehouden tijdens horecacontrole
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De politie hield in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart een controle bij een horecagelegenheid aan de Maliestraat. Daarbij werden zeventien personen aangehouden. Agenten troffen bij hen diverse verdovende middelen aan.

De politie hield de controle naar aanleiding van meerdere tips in samenwerking met de gemeente en het Openbaar Ministerie. Tijdens de actie rond 02.00 uur werden zeventien personen aangehouden voor onder andere handel in verdovende middelen of het in bezit hebben daarvan. De verdachten, vijftien mannen en twee vrouwen, zijn tussen de 24 en 61 jaar oud en komen veelal uit Den Haag. Ook trof de politie verdovende middelen aan op de vloer van de horecagelegenheid. Agenten namen ongeveer dertig zogenaamde ponypacks met voornamelijk cocaïne in beslag. Drie van de zeventien verdachten zitten nog vast op verdenking van handel in drugs. De recherche zet het onderzoek voort.

Gesloten

Na contact met de gemeente heeft de eigenaar van de horecagelegenheid de zaak lopende het vervolgonderzoek vrijwillig voor in ieder geval twee weken gesloten.

Drugsoverlast

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: