maandag, 2. mei 2016 - 14:35 Update: 02-05-2016 16:10

Vader probeert schooldirecteur met dolkmes neer te steken

Hof veroordeelt vader tot 7 jaar cel voor poging doodslag schooldirecteur
Foto: Archief EHF
Den Haag/Dordrecht

Maandagmiddag heeft het gerechtshof Den Haag een man uit Dordrecht veroordeeld wegens poging tot doodslag op de directeur van de school van zijn zoon. Dit meldt het gerechtshof Den Haag maandagmiddag.

Dolkmes

'De man was over de meest passende onderwijsvorm al enige tijd met de onderwijsinstelling in discussie. Tijdens een overleg op 2 april 2013 heeft hij met een dolkmes ingestoken op de directeur. Daarbij is deze in een ontwijkbeweging met het mes in zijn knie geraakt, waardoor hij ernstig gewond is geraakt met blijvend letsel als gevolg', aldus het hof.

Vrijspraak moord

Anders dan de advocaat-generaal en de rechtbank Rotterdam, die de man in 2013 wegens poging tot moord een gevangenisstraf van 10 jaren oplegde, acht het hof niet bewezen dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld. Om die reden heeft het hof de man van poging tot moord vrijgesproken.

Voor de poging tot doodslag en onder meer een tweetal bedreigingen heeft het hof de man tot een gevangenisstraf van 7 jaren veroordeeld. Ook is de vordering tot schadevergoeding van de directeur toegewezen. 

Opmerkelijk is dat de procedure in hoger beroep vertraging heeft opgelopen doordat de verdachte door veel achtereenvolgend optredende raadslieden is bijgestaan. Het hof heeft steeds een afweging moeten maken tussen de vrijheid van advocaatkeuze en het belang van voortvarende rechtspleging.

Categorie:
Provincie: