woensdag, 13. juli 2016 - 12:13

Acht arrestaties, doorbraak in onderzoek naar drugshandel

Acht arrestaties, doorbraak in onderzoek naar drugshandel
Foto: fbf
Tilburg

De politie heeft gisteren in Tilburg, met name in de wijk Oud Noord, acht arrestaties verricht in een verdovende-middelenonderzoek. Het gaat om zes mannen in de leeftijd van 32 tot en met 38 jaar en twee vrouwen van 31 en 54 jaar. Zes verdachten zijn vastgezet. Twee verdachten, kopers van harddrugs, werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Er werden onder leiding van de rechter-commissaris op de woonadressen doorzoekingen ingesteld. Daarbij werden onder meer enkele honderden grammen aan harddrugs aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om cocaïne. Ook zijn enkele duizenden euro’s aan contanten in beslag genomen.  Aan de actie werkten ook twee landmachtmilitairen mee die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimten.

Start onderzoek

De recherche startte een onderzoek nadat er tips kwamen dat een 34-jarige Tilburger zich zou bezighouden met de handel in verdovende middelen. Daarbij kwamen meer mensen in beeld die betrokken lijken te zijn bij deze drugshandel. Het onderzoek leverde zodanige informatie op dat in overleg met de officier van justitie dinsdag 12 juli 2016 tot actie werd overgegaan. Er werden acht verdachten aangehouden, van wie er zes in verzekering zijn gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):