woensdag, 27. juli 2016 - 7:55 Update: 27-07-2016 12:00

Politie heeft handen vol aan verwarde mensen

Politie heeft handen vol aan verwarden mensen
Foto: Bon
Rotterdam

Dat de geestelijke gezondheidsbezuinigingen van de afgelopen jaren steeds meer voelbaar wordt op straat bleek gisterenavond wel in de regio Rotterdam-Rijnmond. De politie kreeg op een avond te maken met verschillende meldingen over verwarde mensen.

De politie in de eenheid Rotterdam heeft op dinsdagavond de handen vol gehad aan verwarde mensen, die een gevaar voor zichzelf of voor anderen konden vormen. In totaal werden bij vier verschillende incidenten tientallen agenten ingezet om de personen rustig te krijgen en aan te houden.

Met mes op balkon

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding binnen van een verwarde man die op het balkon van een woning aan de Vaerhorst in Rotterdam stond en onsamenhangende teksten riep en om zich heen gilde. De politie was er snel bij, maar met de man was geen contact te krijgen. Ook de inzet van een politie-onderhandelaar hielp niets. Voor zijn eigen veiligheid en die van de agenten werd een arrestatieteam ingezet dat de man rond 21.00 uur aanhield. De man ging daarbij volledig door het lint en was niet rustig te krijgen, ondanks de inzet van een politiehond.

Tweede geval melding

Ruim een uur na deze melding werd meermalen 112 gebeld met de melding dat een man in een woning aan de Rotterdamse Laan op Zuid mogelijk een vuurwapen zou hebben. Volgens de melder was de man verward en mogelijk gevaarlijk. Agenten wisten deze man middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten veilig aan te houden.

Zichzelf mogelijk wat aan te doen

In Capelle aan den IJssel dreigde een man zichzelf mogelijk wat aan te doen, wat ook in dit geval op de komst van vele agenten en de inzet een politieonderhandelaar kon rekenen. Na een paar uur vergeefs contact zoeken kon ook deze man veilig worden aangehouden.

Gillend over straat met mes

In Rotterdam Hoogvliet liep een volwassen vrouw gillend en huilend met een mes op de Middenbaan en een getuige belde direct 112. De melder gaf aan dat de vrouw zeer verward overkwam en vreesde voor haar eigen en andermans veiligheid. Nog voordat de politie kon ingrijpen, wist een beveiliger van een nabijgelegen supermarkt het mes af te pakken, waarna de politie haar kon aanhouden en haar naar een instelling kon brengen.

In alle gevallen, behalve die van de verwarde vrouw, onderzoekt de politie of de verwarde personen daadwerkelijk beschikten over een (vuur)wapen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):