woensdag, 3. augustus 2016 - 16:08 Update: 03-08-2016 16:24

VVP en PostNL vandaag voor de rechter

VVP en PostNL vandaag voor de rechter
Foto: Archief EHF
Den Haag/Leidschendam

Vandaag dient het door de Vereniging van Postwinkeliers (VVP) tegen PostNL aangespannen kort geding bij de rechtbank Den Haag.

Verlaging vergoedingen

De VVP neemt stelling tegen de verlaging, door PostNL, van de vergoedingen voor haar retailpartners met 25 tot 40%. Circa 2500 winkeliers met een PostNL-punt in hun winkel worden hierdoor getroffen. PostNL bleek de afgelopen maanden in overleg niet bereid tot een redelijke oplossing te komen.

'Misbruik machtspositie'

In de dagvaarding onderbouwt de VVP de stelling dat PostNL niet gerechtigd is deze verlaging eenzijdig door te voeren. Ook voert de VVP aan dat PostNL misbruik maakt van haar economische machtspositie.

VVP-voorzitter Gerard van Wezenbeek: 'Het is jammer dat we genoodzaakt zijn deze stap te moeten zetten. Ik had liever gezien dat PostNL ruimte had geboden om in goed overleg met elkaar naar alternatieven te zoeken. We weten ons in deze stap gesteund door collega branche-organisaties als NSO en Vakcentrum en een aantal winkelformules'.

De VVP behartigt de belangen van retailers met een post en/of –pakketpunt in hun winkel. Bij de VVP zijn bijna 800 retailers aangesloten. De VVP werkt nauw samen met de brancheorganisaties NSO (tabaks- en gemaksdetailhandel) en het Vakcentrum (zelfstandige supermarktondernemers). Totaal behartigt de VVP de belangen van meer dan 2.000 retailers

Categorie:
Provincie:
Tag(s):