woensdag, 7. september 2016 - 13:57 Update: 07-09-2016 22:45

Bizar dat Tesla zelf onderzoek doet naar dodelijk ongeval

Brandweer roept hulp Tesla in na dodelijke crash bij Lage Vuursche
Lage Vuursche

Bij een aanrijding tegen een boom op de provinciale weg N415 ter hoogte van Lage Vuursche tussen Hilversum en Baarn is woensdagochtend vroeg een automobilist om het leven gekomen. Dit meldt de politie woensdag.

De 53-jarige man is door nog onbekende oorzaak even voor 06.00 uur van de weg geraakt en tegen een boom of meerdere bomen gereden. Van de auto, een elektrische Tesla Model S, is weinig meer over. 

De auto is voor een groot deel uit elkaar gereten. Het lichaam van de bestuurder bevindt zich nog in auto. De brandweer kan vanwege mogelijke hoogspanning en gevaar op elektrocutie de auto niet aanraken.

Brandweer vraagt Tesla om assistentie

Om het lichaam te kunnen bergen heeft de brandweer daarom de hulp ingeroepen van Tesla die medewerkers naar de plaats van het ongeval heeft gestuurd om de brandweer te helpen met dit probleem. Uiteindelijk kon de brandweer rond 14.00 uur het lichaam van de 53-jarige man uit het autowrak bergen.  

Deel accu in brand

Een deel van de accu die de auto elektrisch aandrijft is uit het voertuig gevlogen tijdens de aanrijding en kwam midden op de weg te liggen en vloog daarbij in brand. De brandweer heeft geprobeerd om de brand te blussen met een poederblusser maar zonder het gewenste resultaat. Uiteindelijk hebben brandweerlieden een hoop aarde op de brandende accu gegooid om de brand te smoren.

Onderzoek gegevens boordcomputer

Tesla heeft aangegeven, evenals de politie, aan de hand van de gegevens van de boordcomputer onderzoek te doen naar de oorzaak van dit ongeval. Het is het eerste dodelijke ongeval in Nederland met een Tesla.

Opvallend is wel dat Tesla zelf het onderzoek gaat doen. Autojournalist Wim Oude Weernink zegt hierover bij de NOS dat Tesla zich niet moet bemoeien met het onderzoek, maar dat over moet laten aan bijvoorbeeld de RDW. "Het is als de slager die zijn eigen vlees keurt." 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):