maandag, 14. november 2016 - 19:29

Actie van jongeren voor verlichting voetbalveld Beijum

Actie van jongeren voor verlichting voetbalveld Beijum
Foto: SP
Beijum/Groningen

Maandagavond overhandigde ROOD, jong in de SP samen met jongeren uit Beijum handtekeningen aan wethouder Mattias Gijsbertsen voor verlichting bij het voetbalveld aan de Nijensteinheerd.

Tijdens de actie voetbalden de jongeren op de Grote Markt bij gebrek aan verlichting op hun eigen veld in de wijk. Initiatiefnemer en buurtbewoner Dillon Hummel: "De wethouder heeft toegezegd zijn best te gaan doen ons plan te gaan uitvoeren. Dat is goed nieuws!"

Hummel: “Veel jongeren voetballen dagelijks op het veldje. Dit is 's winters na vijf uur praktisch onmogelijk. Dat is natuurlijk zonde, want veel jongeren moeten overdag naar school! Als er verlichting wordt geplaatst zal er ook op donkere dagen veel meer worden gesport in Beijum door de jeugd. Het voetbalveld is voor veel jongeren in de wijk echt belangrijk, ook in de winter.”

De jongeren strijden naast verlichting voor een extra hek en een vuilnisbak. Volgens de jongeren zorgt het hek voor meer veiligheid omdat de bal niet meer de rotonde op rolt en gaat de vuilnisbak zwerfvuil tegen. De voetballers uit Beijum hebben samen met de SP-jongeren al meer dan 300 buurtbewoners als steunbetuiging een handtekening op een voetbal laten zetten.

"Zo goed als alle omwonenden van het veldje staan achter ons. Dit gaat lukken!", aldus Dillon. Na de actie voeren de jongeren een gesprek met de wethouder en legden ze hun initiatief voor. ROOD-woordvoerder Bart Maandag: "Deze jongeren durven voor hun omgeving te strijden. We zijn heel blij dat we ze als ROOD kunnen ondersteunen in hun actie!”
 

Categorie:
Provincie: