zondag, 20. november 2016 - 12:52

Milieuschade na dumping drugsafval

Milieuschade na dumping drugsafval
Foto: Hendriks Multi Media
Tilburg

In de nacht van zaterdag 19 november op zondag 20 november 2016 dumpten drugscriminelen hun afval in de natuur. Dat gebeurde op een afgelegen plek in het buitengebied aan het Oude Beekse Pad, ter hoogte van het Boterpad.

Het afval bestond uit 13 grote blauwe vaten van 200 liter en 79 witte kleinere jerrycans. De inhoud is vermoedelijk chemisch afval van het productieproces om synthetische drugs te vervaardigen. Enkele vaten hebben gelekt; er lag er ook een vat in het water. Hierdoor is de kans groot dat er milieuschade is ontstaan. Brandweerlieden in beschermende kleding namen direct eerste maatregelen om meer schade te voorkomen. 

Opruimen en onderzoek

In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de rotzooi op te ruimen. De politie zette de omgeving af en stelt in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning en Ontmantelen een nader onderzoek in. Een aangetroffen kentekenplaat en andere achtergebleven dadersporen kunnen daarbij mogelijk helpen. 

Provincie:
Blik op 112: