zondag, 20. november 2016 - 13:35 Update: 20-11-2016 18:34

Storm raast over Nederland. Vijf mensen gewond in Arnhem

Storm raast over Nederland. Hulpdiensten hebben handen vol
Foto: Archief FBF
Utrecht

Hulpdiensten hebben op dit moment de handen vol met het afhandelen van stormschades.

Vanuit het hele land komen veel meldingen binnen van afgewaaide takken en omgewaaide bomen. Zo ook op de A9 bij Badhoevedorp waar een boom over de snelweg was gewaaid. De brandweer heeft de boom inmiddels weggehaald. Het verkeer ondervond ernstige hinder. Op de alarmcentrales is het zo druk dat mensen is gevraagd 112 niet te bellen als er behalve overlast en schade geen gevaarlijke situaties zijn, aldus de politie. Vijf mensen zijn in Arnhem gewond geraakt toen ze werden geraakt door glas uit omgewaaide terrasschermen. 

Ook het treinverkeer ondervond veel last van de herfststorm die over het land trekt. Door onder andere omgewaaide bomen moeten reizigers rekening houden met vertragingen en uitval van treinen. 

In België waait het ook flink. Zo raakte in Antwerpen een vrouw zwaargewond toen een bouwsteiger op haar terechtkwam.

Het KNMI waarschuwde eerder al met code geel voor zeer zware windstoten mogelijk van 100 tot 110 km/u in de kustgebieden. Landinwaarts worden zware windstoten verwacht van 75 tot 90 km/u. In de loop van de middag neemt de wind in het zuiden af, in de avond ook elders. Tegen de avond zal de wind snel in kracht afnemen. 

Dierenparken

Wegens de zware storm die over Nederland trekt, is het DierenPark gesloten. In het bosrijke park vergroten rukwinden de kans op vallende takken en bomen. Hierdoor is de veiligheid in het gedrang en heeft de dierentuin haar deuren rond 14.00 uur gesloten. Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen sloot haar deuren voor het publiek vanwege de storm

Provincie:
Blik op 112: