zondag, 20. november 2016 - 20:00 Update: 20-11-2016 20:03

Gemeente vergeet aanleg fietspad naar nieuwe Mc Donald’s Amstelveen

Gemeente vergeet aanleg fietspad naar nieuwe Mc Donald’s Amstelveen
Foto: fbf archief
Amstelveen

De nieuwe Mc Donald’s aan de Zijdelweg in Amstelveen is door een misverstand niet per fietspad bereikbaar voor fietsers en bromfietsers.

Vlak na de opening werd bekend dat het fastfoodfiliaal helemaal niet blijkt aangesloten op een fietsverbinding waardoor zich nu al gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

Het Mc Donald’s is op dit moment alleen te bereiken via de afslag van een daarvoor gelegen Shell-tankstation. In een brandbrief aan de gemeenteraad laat wethouder Verkeer Jeroen Brandes weten ''dat het een onwenselijke situatie is''.

Uit de brief is verder op te maken dat de fout vermoedelijk is gemaakt door een misverstand bij de ontwikkelaar. ''Die is er ten onrechte vanuit gegaan dat het een gemeentelijke aansluiting betrof''.

Door de gemeente zijn direct grote waarschuwingsborden geplaatst met daarop de tekst: ‘Let op, fietsers op de rijbaan’. De gemeente gaat zo snel als het kan een fietspad aanleggen op grond van de Provincie, waarbij de kosten met de ontwikkelaar worden afgestemd.

Provincie:
Blik op 112: