maandag, 21. november 2016 - 9:51 Update: 21-11-2016 10:38

'Verdachte van ontvoering Brabantse meisjes belde zelf de politie'

'Verdachte van ontvoering Brabantse meisjes belde zelf de politie'
Foto: Google streetview
Amsterdam

De twee 16-jarige vermiste meisjes uit Bergen op Zoom, Femke Lucas en Sam Bruijs, zijn weer terug in Nederland.

De 34-jarige Nederlandse Marokkaan, die in de Portugese badplaats Albufeira is aangehouden op verdenking van ontvoering, heeft verklaard dat hij zelf gebeld heeft om de politie te waarschuwen. Dit schrijft de Portugese krant Correio da Manhã op basis van het politieverhoor, zo meldt het Algemeen Dagblad. De man werd zaterdag samen met de meisjes aangetroffen. Het is nog altijd onduidelijk wat de meisjes deden in het Portugese Albufeira en waarom de man in het gezelschap van de meisjes was.

De politie verdenkt hem in elk geval van het 'onttrekken van de meisjes aan het ouderlijk gezag'. Wel houdt de politie rekening met alle mogelijk scenario's totdat de meisjes in Nederland een verklaring hebben afgelegd. Volgens de krant weet het Openbaar Ministerie (OM) in Brabant nog niet of en wanneer de verdachte aan Nederland  wordt uitgeleverd. Het OM kan verder nog niets over de zaak zeggen, omdat de verdacht nog in Nederland gehoord moet worden.

De twee Brabantse vriendinnen uit Bergen op Zoom namen dinsdag vanaf vliegveld Eindhoven het vliegtuig naar Malaga in Spanje. Niemand was op de hoogte van hun reisplannen en hun mobiele telefoons en laptops lieten ze thuis. De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag plots een tip van iemand in de Portugese plaats Albufeira dat de meisjes daar waren gezien in het bijzijn van een man. De tip klopte. De meisjes werden gevonden, de 34-jarige Nederlandse Marokkaan werd opgepakt.