maandag, 21. november 2016 - 12:58 Update: 21-11-2016 13:02

Koperdief veroorzaakt veel schade na inbraak in gemaal

Koperdief veroorzaakt veel schade na inbraak in gemaal
Foto: Archief FBF.nl
Muntendam

De politie heeft maandagochtend vroeg een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor koperdiefstal. De man had eerder die nacht ingebroken in een gemaal aan de Oosterweg.

Toen hij werd aangehouden was de man druk bezig om koper in het gebouw af te knippen. Door de diefstal ontstond voor tienduizenden euro’s schade.

Bij het Waterschap Hunze en Aa's kwam ’s nachts een melding binnen dat de elektriciteit van het gemaal was uitgevallen. Hierdoor werkten de pompen niet meer en bestond de kans dat rioolwater in het oppervlakte water terecht zou komen. Dit met alle gevolgen van dien. De afgelopen periode was de stroom al eerder uitgevallen in het gemaal en toen was de reden koperdiefstal. Een medewerker van het Waterschap besloot nu om direct via 112 de politie te waarschuwen omdat men er sterk rekening mee hield dat het wederom om koperdiefstal ging.

Toen de agenten bij het gemaal arriveerden, zagen ze dat in het hekwerk rondom het gebouw een gat was geknipt. De deur van het gemaal stond open en in het pand betrapten de agenten de 32-jarige man. Hij was druk in de weer op koper te knippen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Door de koperdiefstal is veel schade aangericht.  De schade wordt geschat 40.000 á 50.000 euro. Namens het Waterschap werd aangifte doen.  

Het waterschap werkt er hard aan om het gemaal zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen.

Provincie:
Blik op 112: