dinsdag, 22. november 2016 - 16:38

Schoonmakers gebruiken stadsbus voor joyriden

Schoonmakers gebruiken stadsbus voor joyriden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amersfoort

Op maandag 21 november raakten in Amersfoort drie auto’s beschadigd, omdat er een stadsbus tegenaan was gereden. Uit onderzoek bleek dat de bus was gebruikt voor joyriding.

Rond 23.55 uur kwam een melding van een stadsbus die in het Soesterkwartier drie auto’s had beschadigd. Getuigen hadden gezien dat twee personen in  de bus reden, die vanuit de Nicolaas Pienemanstraat de Jordanus Hoornstraat  indraaide. Daar raakte de bus een geparkeerde auto, waarna hij probeerde de draai naar de Gerrit van Stellingwerfstraat te maken. Toen dit niet lukte stak hij achteruit en botste weer tegen een geparkeerde auto aan. Vervolgens reed de bus vooruit en schampte nog een auto, waarna hij doorreed.

De bus werd later, flink beschadigd, aangetroffen bij de remise van de busmaatschappij. Er werd een onderzoek ingesteld, waarbij onder andere camerabeelden uit de bus werden bekeken. Hierop was te zien dat twee mannen, die de bus dienden schoon te maken, met de bus op pad waren gegaan en de aanrijdingen veroorzaakten. De busmaatschappij heeft aangifte gedaan tegen de schoonmakers en de politie onderzoekt de zaak.

Provincie:
Blik op 112: