dinsdag, 22. november 2016 - 21:14 Update: 22-11-2016 21:43

KMar houdt Bosniër (20) aan met enorme wapenverzameling in auto

KMar houdt Bosniër (20) aan met enorme wapenverzameling in auto
Duiven

Het grensoverschrijdend politieteam (GPT), waar de Koninklijke Marechaussee (KMar) deel vanuit maakt, is maandagavond tijdens een patrouille langs de A12 bij Duiven in Gelderland op een grote wapenvangst gestuit.

Boksbeugels, stiletto's, werpsterren en ploertendoders

'In de bagage van een 20-jarige Bosniër werden 66 boksbeugels, veertien stilettomessen, vijf werpsterren en vijf ploertendoders aangetroffen. De man is aangehouden voor het overtreden van de wet wapens en munitie', meldt de KMar dinsdag.

Duitse huurauto

Leden van het GPT controleerden omstreeks 18.00 uur in het grensgebied drie inzittenden in een Duitse huurauto. Bij het controleren van de 20-jarige bijrijder viel een geopende tas met messen op. Een doorzoeking achterin de kofferbak leverde een tas met meerdere boksbeugels, ploertendoders en werpsterren op. De wapens zijn in beslag genomen en de man zit nog vast voor verder onderzoek.

Samenwerking

Het grensoverschrijdend politieteam Elten (GPT) is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens Midden, de Bundespolizei Kleve en de Nationale Politie. Het team voert in het grensgebied Nederlands-Duitse patrouilles uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensensmokkel, voertuigcriminaliteit en drugssmokkel, te bestrijden