woensdag, 23. november 2016 - 10:52 Update: 23-11-2016 11:42

'Toch weer de verkeerde vast voor Puttense moordzaak'

Toch weer de verkeerde vast voor Puttense moordzaak
Foto: SXC
Arnhem

Volgens de Nijmeegse wetenschapper Ton Derksen is Ron P. niet de moordernaar van stewardess Christel Ambrosius.

Dat zegt Derksen voor de camera van Omroep Gelderland. Ron P. zit wel vast voor deze zaak. Derksen heeft al meerder boeken geschreven over gerechtelijke dwalingen en is er zeker van dat weer de verkeerde is veroordeeld in de Puttense moordzaak. Dit meldt Omroep Gelderland.

Op 9 januari 1994 werd stewardess Christel Ambrosius verkracht en vermoord. Daarvoor werden aanvankelijk Herman du Bois en zijn zwager Wilco Viets ten onrechte veroordeeld. Na zeven jaar onschuldig vast te hebben gezeten kwamen de twee Puttense mannen vrij na een herzieningszaak. Via een DNA-match kwam justitie zes jaar later op het spoor van Ron P.. Hij werd in 2011 veroordeel tot 18 jaar cel voor verkrachting en moord. Ron P. heeft de moord zelf altijd ontkend.

Prof. dr. Ton Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie. Met zijn spraakmakende boek Lucia de B. wist hij de aanzet te geven tot herziening van de zaak tegen de Haagse verpleegster. In zijn interview met TV Gelderland over zijn nieuwste boek 'Onschuldig vast' stelt hij dat Ron P. niet de moordenaar is van Christel Ambrosius. De aantijgingen tegen P. houden volgens de hoogleraar geen stand. Dat 'dus' de dader van de moord op de Puttense Christel nog altijd vrij rondloopt is een 'logische consequentie', aldus Derksen.  In zijn boek Putten II doet hij dat komend voorjaar allemaal uit de doeken, zo belooft hij.