woensdag, 23. november 2016 - 13:08 Update: 23-11-2016 17:06

OM gaat maker filmpje Sylvana Simons vervolgen voor bedreiging

Man uit Kudelstaart bekent filmpje Sylvana Simons te hebben gemaakt
Foto: EHF
Kudelstaart/Amsterdam

De man uit Kudelstaart, die dinsdagochtend op het politiebureau door de politie op verdenking van bedreiging was aangehouden, heeft dinsdagavond een volledig bekennende verklaring afgelegd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Gefotoshopt

De man heeft in zijn verhoor verklaard het filmpje, waarin in verschillende poses het hoofd van Sylvana Simons was gefotoshopt, te hebben gemaakt en te hebben gepubliceerd. Hij heeft daarbij geen hulp van anderen gehad.

De 37-jarige man had zichzelf bij de politie gemeld nadat het Openbaar Ministerie de avond tevoren had aangekondigd een onderzoek te starten naar de maker van het filmpje. De politie heeft de woning van de man doorzocht en zijn computer in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zal de man vervolgen voor bedreiging en hem dagvaarden voor de rechter. Er is op dit moment nog geen zittingsdatum bekend. Hij is gisteravond na het bekennende verhoor door de officier van justitie heengezonden omdat er geen gronden zijn om hem langer vast te houden.

Aangifte mei

Sylvana Simons heeft eerder in mei 2016 aangifte van discriminatie gedaan wegens racistische en beledigende uitlatingen op social media, nadat zij bekend had gemaakt de politiek in te gaan. Het politieonderzoek daarnaar is inmiddels afgerond. Het dossier is ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier zal binnenkort een afdoeningsbeslissing nemen.

Provincie:
Blik op 112: