dinsdag, 30. mei 2017 - 15:44 Update: 30-05-2017 15:44

Burgemeester Slochteren breit met kunstenares Agnes Bakker voor einde aan gaswinning

Burgemeester Slochteren breit met kunstenares Agnes Bakker voor einde aan gaswinning
Slochteren

Burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren bezoekt vrijdag een breicafé dat Trijn Postema uit Harkstede en de Groningse kunstenares Agnes Bakker organiseren in het kader van de actie 'Gas, we breien er een einde aan!'.

Gas, we breien er een einde aan! is een initiatief van Milieudefensie en kunstenares Agnes Bakker. Trijn Postema werkt al maanden, soms wel tien uur per dag, aan de grootste deken van Nederland. Met de grootste deken van Nederland willen breiers uit het hele land, samen met Milieudefensie en Agnes Bakker, eind juni de Haagse politiek overtuigen dat het volgende kabinet Groningers een veilige toekomst moet bieden. Dat betekent een goede schadeafhandeling én dat de Groningse gaskraan dicht moet: voor Groningen en voor het klimaat. Afgelopen weekend werd in Slochteren en omgeving nog een forse beving gevoeld. Het was de zwaarste sinds 2015.

Trijn Postema verheugt zich op de komst van de burgemeester. Sinds de start van de actie heeft ze al meerdere keren contact gehad met politiek bestuurders. Tijdens een breiactie voor de deur van de Tweede Kamer in Den Haag uitte ze, al breiend, haar ongenoegen tegen demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: