maandag, 25. september 2017 - 16:03 Update: 25-09-2017 16:38

Taakstraffen na rellen binnenstad Rotterdam na Excelsior-Feyenoord

Taakstraffen na rellen binnenstad Rotterdam na Excelsior-Feyenoord
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Maandag zijn voor de rechtbank in Rotterdam 19 verdachten veroordeeld tot taakstraffen voor hun aandeel in de ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd Excelsior-Feyenoord van 7 mei 2017. 'Feyenoord verloor die dag met 0-3 van Excelsior en moest daardoor nog een week wachten op de landstitel', zo meldt de rechtbank Rotterdam maandag.

Rellen binnenstad Rotterdam

Na de wedstrijd braken in de binnenstad van Rotterdam rellen uit, waarbij de ME werd bekogeld. Onder andere met bierflesjes en stenen. De rechtbank vindt bewezen dat de veroordeelde verdachten daarbij allen een actieve rol hebben gespeeld. 

Taakstraffen

De rechtbank legt aan de volwassen verdachten taakstraffen op van 200 uur tot 220 uur. De minderjarige verdachten zijn veroordeeld tot taakstraffen van tussen de 60 en 100 uur.

Van een van de verdachten acht de rechtbank de dagvaarding nietig. In die zaak is het niet tot een veroordeling gekomen. De komende maanden staan nog meer verdachten terecht. Zij zouden zich volgens het OM ook hebben misdragen na dezelfde wedstrijd.

Categorie:
Provincie: