zondag, 13. januari 2019 - 10:47 Update: 13-01-2019 15:43

Ontploffing bij coffeeshop in Amsterdam Oost

Ontploffing bij bedrijfspand in Amsterdam Oost
Foto: Bon
Amsterdam

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari heeft rond 04.40 uur een ontploffing plaatsgevonden bij coffeeshop Smoke Palace op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost. De Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning zijn ter plaatse gekomen.

In verband met het onderzoek werd de directe omgeving afgesloten. De politie gaat ervan uit dat de ontploffing is veroorzaakt door een nader te onderzoeken explosief. Het onderzoek naar de ontploffing loopt. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van veel schade aan de buitenzijde van het pand en in de directe omgeving. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Verdachte brommer- of scooterrijder

De politie is met name op zoek naar een verdachte scooter of brommerrijder, die mogelijk betrokken is bij deze zaak. Het betreft een man in donkere kleding en gezichtsbedekking, die eerst te voet zich in de buurt van het pand heeft opgehouden. Kort na de ontploffing is hij weggerend in de richting van het Oosterpark. Daar is hij op een scooter of brommer gestapt en in de richting van de Mauritskade gereden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: