donderdag, 20. juni 2019 - 20:04 Update: 21-06-2019 11:03

Opgepakte wethouder had GHB en wiet bij zich

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft donderdag omstreeks 18.05 uur een 39-jarige man uit Amsterdam voor het Stadhuis op het Waterlooplein aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig.

De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daar heeft hij een agent in het gezicht gespuugd. 

Wethouder

Volgens De Telegraaf gaat het om het Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens die compeet door het lint ging. De aanleiding hiervoor is onduidelijk. 

Verdachte is op vrijdag 21 juni 2019 om 00.11 uur na verhoor heengezonden. Tegen de verdachte is door twee agenten aangifte gedaan van belediging (spugen).

Overlast

De aanhouding vond plaats naar aanleiding van een melding dat een man zich schreeuwend op een terras ophield. In een horecagelegenheid gooide hij een glas stuk. Als agenten ter plaatse komen dan treffen zij de man aan en spreken hem aan op zijn gedrag. De man wordt verzocht om te vertrekken, waaraan hij geen gehoor geeft.

GHB en Wiet

Op grond van artikel 2.2 van de APV, het verstoren van de openbare orde, wordt de man aangehouden. Hij werkte niet mee aan de aanhouding en pleegde daarbij verzet. In de tas van de verdachte trof de politie een flesje met vermoedelijk GHB en twee zakjes met vermoedelijk wiet aan. Deze middelen zijn inbeslaggenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: