donderdag, 9. april 2020 - 20:03 Update: 10-04-2020 18:47

Meisje (6) stabiel na aanval door hond Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Een 6-jarig meisje is donderdagavond in Kaatsheuvel op de Zuidhollandsedijk zwaar gewond geraakt omdat zij aangevallen werd door een hond, een Rottweiler. Ze werd uiteindelijk door omstanders bevrijd, daarbij is de hond omgekomen. 'Het slachtoffertje werd met een heli vervoerd naar een kinderziekenhuis in Rotterdam. Haar toestand is inmiddels stabiel', zo heeft de politie laten weten.

Twee honden glipten de poort uit

De hulpdiensten kregen donderdag 9 april 2020 om 18.55 uur op de Zuidhollandsedijk een melding dat een meisje aangevallen was door hond. Ter plaatse bleek dat twee rotweilers, via een niet afgesloten poort, buiten het eigen erf waren gegaan. De jongste hond ging op een spelend 6-jarige meisje af en hapte in haar been. Het meisje begon te gillen waarna drie omstanders, waaronder de eigenaar van de hond, probeerden de hond te stoppen. 

Hond overleden, meisje zwaargewond naar ziekenhuis

Het beest beet het kind op meerdere plekken. Uiteindelijk slaagden ze erin het dier te stoppen. Bij de bevrijding is de agressieve hond overleden. De andere hond heeft het kind niet gebeten maar was wel in de buurt. In een eerder politiebericht is ten onrechte vermeld dat deze hond het meisje ook had aangevallen. Het slachtoffertje werd met ernstige verwondingen in de heli vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Familie agenten

Twee familie agenten hebben vrijdagochtend met alle betrokkenen gesproken. Het gaat om een hechte gemeenschap van mensen die elkaar goed kennen en steunen bij dit heftige incident. Er zijn geen aanwijzingen dat de honden eerder agressief zijn geweest. De ouders hebben vanmorgen aangegeven geen aangifte te doen tegen de eigenaar van de honden. Hij heeft laten weten dat de 2e hond niet meer terugkeert. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: