zondag, 30. augustus 2020 - 21:59 Update: 31-08-2020 19:32

Man doodgeschoten in Uden, 2 verdachten aangehouden

auto-ruit-forensisch-onderzoek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Uden

Bij een schietincident aan de Batenburglaan kwam op zondagavond 30 augustus een 53-jarige man om het leven. Het slachtoffer komt uit Tilburg.

Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse sprak de politie direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man wordt verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperkingen.

Naar een derde verdachte zijn we nog steeds op zoek. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Onderzoek

Gisterenavond werd een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) direct opgestart. Vandaag gaat het onderzoek verder. Het is belangrijk dat we duidelijk krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt een rechercheteam de dood van de Tilburger. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, kijkt de politie ook naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Op dit moment is het nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de schietincident.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: