zaterdag, 10. december 2022 - 15:32

Steekincident Eindhoven: meerdere gewonden, verdachte aangehouden

ambulance-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie mensen gewond geraakt tijdens een steekincident op het Catharinaplein in het uitgaansgebied van Eindhoven. Dit meldt de politie zaterdag.

Ernstig letsel

'Twee van de slachtoffers zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren buiten levensgevaar', aldus de politie. De politie hield later die nacht een 31-jarige man uit Eindhoven aan als verdachte voor het steekincident.

Melding

Afgelopen nacht ontving de politie rond 00.40  uur meldingen van een steekincident in de omgeving van het Catharinaplein in Eindhoven waarbij meerdere slachtoffers gewond raakten. De verdachte vluchtte na het incident.

Drie gewonden

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. Twee van de slachtoffers waren dusdanig ernstig gewond dat zij naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Zij waren nog wel aanspreekbaar en verkeren niet in levensgevaar. Het derde slachtoffer raakte lichtgewond en is op de locatie behandeld door verplegend personeel van de ambulancedienst.

Aanhouding

Op basis van het signalement van de verdachte is de plaatselijke politie met man en macht gaan zoeken. Dat leidde later die nacht rond 05.00 uur - dankzij een melding - tot de aanhouding van een 31-jarige man uit Eindhoven als verdachte van het steekincident. De man bevond zich in een ziekenhuis en voldeed aan het signalement. De politie heeft het vermoeden dat deze verdachte verantwoordelijk is voor het incident, maar onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen. 

Vervolgonderzoek

Onze recherche startte meteen na het incident een opsporingsonderzoek. Daarbij kregen ze ondersteuning van de forensische opsporing bij het sporenonderzoek én de plaatselijke politie in verband met het (buurt)onderzoek in de omgeving. Het lijkt er op dat de aanleiding van het incident mogelijk binnen een uitgaansgerelateerde context plaatsvond. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: