maandag, 13. februari 2023 - 15:19 Update: 13-02-2023 15:52

Deel van gestolen buit Keramiek Museum Princessehof op vluchtroute aangetroffen

agenten-politieauto
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leeuwarden

In de nacht van zondag op maandag is er in Leeuwarden ingebroken in het Keramiekmuseum Princessehof aan de Grote Kerkstraat. Dit meldt de politie maandag. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving van de Grote Kerkstraat.

Inbraakmelding

Toen de automatische melding van de inbraak rond 3:45 uur bij de meldkamer binnenkwam zijn direct meerdere politieagenten met spoed naar het museum gereden. Zij hebben daar het hele pand en de omgeving afgezet, maar er werd niemand meer aangetroffen. Het was al gauw duidelijk dat het ging om een daadwerkelijke inbraak. 

11 stukken gestolen

'Bij de inbraak zijn voor zover nu bekend elf voorwerpen meegenomen, waarvan er zeven sneuvelden tijdens de vlucht naar buiten. Deze zijn aangetroffen in de Doelestraat. Vier stukken zijn verdwenen', zo maakt het museum zelf bekend. 

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie is direct een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing (FO) is opgeroepen om sporen veilig te stellen. Er wordt vanochtend buurtonderzoek gedaan en er worden camerabeelden uit de omgeving van de Grote Kerkstraat verzameld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: