zondag, 30. april 2023 - 11:06 Update: 30-04-2023 16:05

Zes gewonden bij steekincident oude steengroeve Maastricht

traumaheli-bomen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Maastricht

Zaterdagavond zijn in totaal zes personen bij een steekincident gewond geraakt, waarvan twee zeer ernstig. Dit meldt de politie.

Oude steengroeve

'Het steekincident gebeurde in het natuurgebied rondom de steengroeve van het voormalige ENCI-terrein aan de Lage kanaaldijk in Maastricht', aldus de politie.

Grote vechtpartij

Even voor 19.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij tussen twee groepen mensen van ongeveer 20-25 personen. Deze ruzie mondde uit in een steekincident waarbij zes personen gewond zijn geraakt. 

Vechtafspraak vanwege conflict

Het steekincident ontstond nadat twee groepen hadden afgesproken om met elkaar te gaan vechten naar aanleiding van een conflict dat ze met elkaar hadden.

Twee zeer ernstige gewonden

Een traumahelikopter werd opgeroepen. Agenten ter plaatse hebben eerste hulp verleend. Alle gewonden, waarvan twee ernstig, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Vier personen aangehouden

De politie heeft naar aanleiding van het steekincident bij de ENCI-groeve vier mensen aangehouden. Het gaat om drie mannen van 18,19 en 20 jaar uit Maastricht. Een 17-jarige man uit Breda werd aangehouden voor het meermaals beledigen en belemmeren van agenten die hun werk deden.

Vijf gewonde slachtoffers naar ziekenhuis

Eén van de aangehouden mannen was zelf slachtoffer. In totaal werden er vijf slachtoffers voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Alle gewonde slachtoffers konden na behandeling terug naar huis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: