donderdag, 29. februari 2024 - 13:01 Update: 29-02-2024 13:06

Opnieuw explosie in Amsterdam, politie houdt twee mannen aan

flat-brand
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

In Amsterdam Zuidoost heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 29 februari twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie aan Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost.

Harde knal vijfde etage flat Geldershoofd

'De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit', zo laat de politie donderdag weten. Donderdag rond 02.10 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een harde knal op de vijfde etage van de flat aan Geldershoofd. 'Uiteindelijk bleek sprake van een tot ontploffing gebracht explosief bij een van de woningen op de galerij. Hierbij is schade ontstaan aan een aantal ramen en ontstonden brandplekken op de grond en deurpost. Niemand raakte gewond', aldus de politie.

Signalement

Volgens getuigen zou na de explosie in elk geval een man in een grijs trainingspak met een hoodie op zijn weggerend in de richting van de bushalte. Op basis van nader onderzoek en signalement konden agenten kort daarop twee verdachten in de omgeving aanhouden: een 42-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Amsterdammer. Beide mannen zitten vast voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: