vrijdag, 17. mei 2024 - 17:34 Update: 17-05-2024 17:35

Verkeerscontrole Den Haag levert plastic tas met ruim 350.000,- euro op

bankbiljetten-tas
Foto: Politie
Den Haag

Het politieteam Leidschenveen Ypenburg hield in samenwerking met de Verkeerspolitie en de Douane donderdagavond 16 mei op de Laan van Ypenburg en de Groene Zoom een algemene verkeerscontrole. 'De opvallendste vondst was een contant geldbedrag van ruim 350.000 euro in een plastic zak in een personenauto', zo meldt de politie vrijdag.

123 voertuigen gecontroleerd

In totaal controleerde de politie donderdag 123 voertuigen op onder meer de technische staat en de snelheid. Elke bestuurder is gecontroleerd op rijden onder invloed. Hierbij waren alle testen negatief.

Sigarettenpakjes

Nadat een motoragent een personenvoertuig de controlestraat binnenbracht, zagen de douanemedewerkers en de politie diverse on-veraccijnsde sigarettenpakjes in het voertuig liggen. Hierop hebben de douane-medewerkers het voertuig aan een grondige douanecontrole onderworpen. 

Ruim 350.000 euro in plastictas achter bestuurdersstoel

'Tijdens de controle trof de douane een plastictas aan die op de grond achter de bestuurdersstoel lag. Bij het openen van de tas troffen zij diverse soorten eurobiljetten aan. De drie inzittenden zijn aangehouden als verdachten van witwassen en mensenhandel. Het geldbedrag is door de politie in beslag genomen', aldus de politie.

Hoge snelheid

Op de Laan van Hoorwijck, waar de maximale toegestane snelheid 50 km/h is, hielden agenten een radarcontrole. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/h. De bestuurder kan voor deze overtreding een flinke boete verwachten.  Ook zijn enkele bekeuringen onder meer uitgeschreven voor bellen achter het stuur en rijden zonder rijbewijs.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: