woensdag, 2. december 2015 - 19:24 Update: 02-12-2015 22:29

SC Heerenveen draagt Luuc Eisenga voor als kandidaat algemeen directeur

Luuc Eisenga voorgedragen als nieuwe directeur Heerenveen
Heerenveen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Luuc Eisenga is door formateur Sjoerd Feenstra voorgedragen om de nieuwe algemeen directeur van sc Heerenveen te worden. Eisenga (43) is op dit moment nog werkzaam in de wielerwereld.

Feenstra ziet in Eisenga de man die sc Heerenveen naar betere tijden moet leiden. De formateur heeft de directeur van de belangenvereniging voor profwielerploegen de AIGCP voorgedragen aan het stichtingsbestuur dat over de kandidatuur gaat.

Heerenveen stapt af ook van de one tier board, waarin zeven bestuurders zaten. De Friezen willen naar een eenvoudiger werkmodel, waarin Eisenga de leiding moet krijgen over een nog nieuw te vormen managementteam met een manager voetbalzaken, een commercieel manager en een financieel manager.

Eisenga was in het verleden onder meer werkzaam bij de wielerploegen Rabobank en T-Mobile. Hij woont tegenwoordig in Zuid-Duitsland. De geboren Fries is volgens formateur Feenstra en adviseur Egbert van Hes een geschikte kandidaat om als 'onafhankelijke geest' aan de slag te gaan in het Abe Lenstra Stadion.

"We hebben Luuc Eisenga in de gesprekken leren kennen als een prettig mens. Zijn ervaring in het topsportklimaat, de kennis van veranderingsmanagement en zijn leidinggevende capaciteiten waren voor ons belangrijke uitgangspunten", zeggen Feenstra en Van Hes op de clubsite van sc Heerenveen.

Categorie:
Provincie: