woensdag, 15. juni 2016 - 9:46 Update: 15-06-2016 9:47

Portugal wint niet van IJsland

Portugal wint niet van IJsland
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Portugal was vrijwel negentig minuten de bovenliggende partij tijdens het EK-duel met IJsland, maar toch is de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck erin geslaagd om een punt te pakken tegen Portugal.

Portugal was dominant tijdens de eerste 45 minuten in Saint-Étienne, maar na drie minuten spelen kreeg IJsland een grote kans. Swansea City-middenvelder Gylfi Sigurðsson kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om te scoren, maar de middenvelder kreeg de bal niet achter Sporting-doelman Rui Patrício.

De Portugezen hadden tijdens de eerste helft het meeste balbezit en kregen ook twee grote mogelijkheden om de score te openen. Nani en Cristiano Ronaldo waren gevaarlijk via het hoofd. Maar Nani mikte op doelman Hannes Halldórsson, terwijl de poging van Ronaldo naast het doel verdween. Na ruim een half uur spelen was het alsnog raak. André Gomes gaf de bal voor vanaf de rechterkant. Nani stond helemaal vrij bij de eerste paal en faalde niet in de afronding: 1-0.

Na rust kreeg Portugal al vrij snel een flinke domper te verwerken. IJsland kwam uit het niets op gelijke hoogte. Jóhann Guðmundsson gaf de bal voor vanaf de rechterkant. De voorzet van de oud-speler van AZ Alkmaar vloog over alles en iedereen heen, waardoor Birkir Bjarnason plotseling een niet te missen kans kreeg. De middenvelder van FC Basel twijfelde niet en schoot raak: 1-1.

Portugal had na de treffer van Bjarnason even nodig om zich te herpakken, maar uiteindelijk begon Portugal het initiatief weer naar zich toe te trekken. Nani kreeg nog een prima kans om te scoren, maar zijn kopbal verdween naast het IJslandse doel. In de slotfase kreeg Cristiano Ronaldo nog een grote mogelijkheid, maar wederom bracht doelman Halldórsson redding. Er werd niet meer gescoord, waardoor Portugal en IJsland een punt overhouden aan het EK-duel in Saint-Étienne.

Portugal speelt zaterdag in Parijs tegen Oostenrijk, terwijl IJsland het in Marseille opneemt tegen Hongarije.

Categorie:
Tag(s):