woensdag, 7. september 2016 - 19:34 Update: 07-09-2016 19:42

Gullit haalt uit: "Ik was woedend op Van Breukelen"

Gullit haalt uit: "Ik was woedend op Van Breukelen"
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Ruud Gullit kijkt in The Guardian terug op zijn mislukte terugkeer bij het Nederlands elftal. De Europees kampioen van 1988 was in beeld als assistent-bondscoach, maar de gesprekken met technisch directeur Hans van Breukelen leverden niets op.

"Ik heb gezegd dat, als ze me nog nodig denken te hebben, maar terug moeten komen als alle problemen zijn opgelost", aldus de gewezen international van Oranje. "Op deze manier begin ik er niet aan. Dat is een erg goede beslissing van mij geweest, want hoewel mijn hart 'ja' zei, zeiden mijn hersenen 'nee'."

Gullit wilde een nieuw contract bij positieverbetering binnen de technische staf. Van Breukelen kon echter geen garanties geven: "Ik moest hem maar vertrouwen. Maar wat als hij ontslagen zou worden, had ik dan de volgende weer moeten vertrouwen? Twee dagen later belde Marco van Basten me bovendien om te vertellen dat hij voor de FIFA gaat werken. Daar sprak hij reeds over met Hans, maar die had mij daar niets over gezegd. En dan moet ik hem vertrouwen? Ik was woedend."

"Waarom zou ik het nog doen? Voor die 75.000 euro per jaar? Ja, het ging echt om 75.000 euro per jaar', vervolgt Gullit zijn relaas. "Ik heb gezegd dat hij dat geld mag houden en dat was erg wijs van mij. Maar ik ben wel enorm teleurgesteld over de hele gang van zaken. In Nederland denken we nog steeds dat we alles beter weten. Maar misschien is dat wel helemaal niet zo."

Categorie: