zaterdag, 19. november 2016 - 22:11

PSV komt ook niet voorbij Willem II

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Eindhoven

Elfvoetbal-PSV heeft voor de vijfde keer dit seizoen een wedstrijd gelijkgespeeld. Op bezoek bij Willem II kwam de formatie van Philip Cocu niet verder dan 1-1.

PSV speelde voor de interlandperiode ook al gelijk tegen FC Twente en kan zich niet te veel van dit soort misstappen meer permitteren in de titelrace. Tegen Willem II leken de Eindhovenaren zich dat niet te beseffen. PSV voetbalde in Tilburg erg matig en met de kansen die het kreeg, werd zonder overtuiging omgegaan. Vooral Luuk de Jong had het vizier niet op scherp en kon het met enkele slappe inzetten Kostas Lamprou niet moeilijk maken.

Willem II leek daardoor een resultaat te ruiken. De Tilburgers schroomde na een half uur het respect voor de bezoekers van zich af en had een penalty moeten krijgen, nadat Jordi Croux door Jeroen Zoet werd neergehaald. In de tweede helft kreeg ook Thom Haye een enorme kans op de openingstreffer.

Doelpunten vielen er echter niet en daarom delen Willem II en PSV de punten. Feyenoord kan zondag de voorsprong op de Eindhovenaren naar zes punten laten oplopen.

Provincie:
Tag(s):