zondag, 20. november 2016 - 17:52 Update: 20-11-2016 19:08

Dolberg steelt show tegen NEC

Dolberg steelt show tegen NEC
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax was tot 18.30 uur koploper in de Eredivisie. De recordkampioen walste in eigen huis over laagvlieger NEC heen (5-0) en wacht rustig op de uitslag van het duel tussen concurrent Feyenoord en PEC Zwolle.

Het was de grote Kasper Dolberg-show in de eerste helft van de zeer eenzijdige wedstrijd in Amsterdam. De getalenteerde spits uit Denemarken produceerde een zuivere hattrick. Vooral de openingstreffer maakte veel indruk. NEC-doelman Joris Delle was volstrekt kansloos op de harde knal van de jonge Ajacied. Een schuiver en een bekeken kopbal maakten het feest compleet.

Ajax was ook in de tweede helft heer en meester. Huurling Bertrand Traoré pikte een doelpunt mee en routinier Lasse Schöne zag een afstandsschot in het doel verdwijnen. Het was voor de Deen treffer nummer zestig op het hoogste niveau in Nederland. Er was nog een mijlpaal: Pelle Clement debuteerde als invaller in de Eredivisie. Linksback Daley Sinkgraven werd uit voorzorg naar de kant gehaald. De blessure van de vleugelverdediger lijkt mee te vallen.

De ontketende formatie van Peter Bosz staat een punt boven de rivaal uit Rotterdam. Ajax brengt zondag 27 november een bezoek aan het goed presterende sc Heerenveen.

Tag(s):