woensdag, 29. december 2004 - 13:26

Enschedeërs kunnen op 13 punten vuurwerk kopen

Enschede

Na de vuurwerkramp zijn de eisen die worden gesteld door de overheid voor de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk scherp aangesteld. In Enschede zijn in vergelijking tot verleden jaar weer 9 vuurwerkhandelaren afgehaakt met de verkoop.

Na de vuurwerkramp van 13 Mei 2001 zijn in heel Nederland de eisen voor de opslag van consumentenvuurwerk scherp aangesteld.
De vuurwerkhandelaren moeten grote investeringen doen om nog aan de strenge regels te voldoen. Brandveilige muren, en sprinklerinstallaties vergen de grootste investering. Menige handelaar zag er geen brood meer in en haakte af, zo ook in Enschede.
Verleden jaar waren er nog 22 verkooppunten, nu nog 13, toevalligerwijs de datum van de ramp. Eén aanvraag is afgewezen na controle omdat de veiligheidsvoorzieningen niet op tijd klaar waren. De gemeente, brandweer en politie heeft aangekondigd dat ze tijdens en na de verkoopdagen de verkooppunten meerder keren zal controleren.
Op 31 December 2001 werd er in de stad na meerdere actie's en oproepen van groepen en verenigingen nauwelijks vuurwerk afgestoken uit respect voor de slachtoffers van de vuurwerkramp.Maar vanaf 2002 wordt er weer volop geknald.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):