Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op vrijdag 24 mei 2019 om 03.29 uur.

Overdag zonnig, in het zuidoosten later kans op een bui.

Vannacht is het droog en zijn er enkele wolkenvelden. De minimumtemperatuur komt uit op 8°C in het noorden tot 11°C in het zuidwesten. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar wordt in de loop van de nacht zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

In de ochtend zijn er met name in het zuidoosten enkele wolkenvelden, maar verder is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In het zuidoosten kan er in de loop van de middag een bui tot ontwikkeling komen, elders blijft het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C aan zee tot lokaal weer 23°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar west en neemt toe naar matig. In de loop van de middag en avond draait de wind verder naar een noord- tot noordwestelijke richting en neemt boven land af naar zwak. In het noorden blijft de wind matig.

In de nacht naar zaterdag zijn er vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden. Mogelijk dat er in het noordoosten wat lichte regen of motregen valt, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het midden en zuiden tot 11°C onder de bewolking in het noorden. Er staat een zwakke, langs de noordkust matige noordwestenwind.

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden en kan er vooral in de ochtend lokaal lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen weer door en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20 in het zuiden van het land. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)