vrijdag, 24. december 2004 - 10:07

Nog 5 stoeltjes weg te geven in de Formule 1

Met de aanstelling van Christiaan Albers bij Minardi gister, is de stoelendans begonnen voor het seizoen van 2005. Op dit moment zijn er nog 5 stoeltjes te vergeven bij 4 verschillende teams.

Bij BMW Williams maken 2 rijders nog kans om plaats te nemen naast Mark Webber. Op 9 januari wordt bij de presentatie bekend gemaakt wie het wordt: Nick Heidfeld of Antonio Pizzonia. De afvaller moet genoegen nemen met een test-stoel.

Dezelfde situatie speelt bij het nieuwe Red Bull-team. De 1e plek is al vergeven aan David Coulthard. Klien en Liuzzi vechten om de 2e plek. Klien heeft als persoonlijke sponsor Red Bull, maar heeft vorig jaar nog niet veel laten zien. Liuzzi is vorig jaar kampioen geworden in de Formula 3000.

Bij Jordan zijn nog 2 plekken te vergeven. Bekend is dat Eddy Jordan ook veel let op wat voor financieel pakket een rijder meeneemt. Robert Doornbos wordt als grote kanshebber gezien omdat hij al veel getest heeft voor het team uit Engeland.

En bij Minardi is er na gister nog 1 plaats vrij. Voor deze plek lijkt Bamgartner veel kans te maken omdat hij financieel gesteund wordt door de regering van Hongarije.

De situatie op dit moment:

Ferrari
Michael Schumacher
Rubens Barrichello

BAR-Honda
Jenson Button
Takuma Sato

Renault
Fernando Alonso
Giancarlo Fisichella

Williams-BMW
Mark Webber
Nog niet beslist

McLaren-Mercedes
Kimi Raikkonen
Juan Pablo Montoya

Sauber-Petronas
Jacques Villeneuve
Felipe Massa

Red Bull-Cosworth
David Coulthard
Nog niet beslist

Toyota
Jarno Trulli
Ralf Schumacher

Jordan-Toyota
Nog niet beslist
Nog niet beslist

Minardi-Cosworth
Christijan Albers
Nog niet beslist
Categorie:
Tag(s):