donderdag, 22. december 2005 - 13:36

200.000 Ouderen met kerst alleen

Amstelhoek

Door de toenemende vergrijzing en de bezuinigingen raken steeds meer ouderen in een isolement. Met de verandering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) dreigen steeds meer maatschappelijke voorzieningen, zoals buurtverenigingen te moeten bezuinigen, waardoor er minder wordt georganiseerd voor ouderen.

Volgens Willem van de Oetelaar van het Nationaal Fonds Ouderenhulp bleek gisteren tijdens een georganiseerd diner, dat veel ouderen tijdens de kerstdagen alleen zijn en dan juist behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek.

Uit onderzoek blijkt dat 200.000 ouderen tijdens de kerstdagen zonder bezoek zitten. Daarom zal het Nationaal Fonds Ouderenhulp tijdens de feestdagen de speciale Ouderenhulplijn extra bemannen. Het nummer 0900 - 60 80 100 is dag en nacht bereikbaar voor een gesprek, informatie of advies.(5 eurocent per minuut)


'De mensen die wij kunnen helpen, vormen slechts het topje van de ijsberg aldus van den Oetelaar. Uit veel telefoontjes en brieven die Het Nationaal Fonds Ouderenhulp binnen krijgt, blijkt dat er een groeiende vraag is naar sociaal contact.
Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen. Hierbij richt Ouderenhulp zich op het tegengaan van eenzaamheid en armoede, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een goede oude dag.

Dit doet het Nationaal Fonds Ouderenhulp door projecten te subsidiëren, eigen diensten op te zetten zoals de Ouderenhulplijn en evenementen te organiseren zoals de kerstdiners en de Vergeet-me-niet Dag. Donderdagavond zullen opnieuw zo’n 500 ouderen een kerstdiner krijgen aangeboden.
Categorie:
Tag(s):